Despre aviaţie şi aviatori

Astăzi, vreau sa va spun cate ceva, despre aviatie si aviatori… pentru ca ar fi foarte multe de spus despre ei. Sunt oameni simpli, de o modestie infioratoare, oameni care au in spate o poveste de viata, mai mult sau mai putin frumoasa. Ei sunt oameni ca noi. Sunt oameni normali, care au copii, rate, parinti bolnavi, sau alte probleme, poate doar de ei stiute. Dar cu toate astea pun suflet, fac uniune cu aeronavele de care, din pasiune au grija, fie ca sunt mecanici, piloti, sportivi, sau parasutisti, fac totul cu aceeasi placere ca in prima zi. Majoritatea, si-au inceput activitatea in aviatia sportiva, ca sportivi ai Aeroclubului Romaniei, ca mai apoi sa-si ia brevete, sa devina instructori, sau in unele cazuri piloti de acrobatie aeriana. Acea acrobatie care de fiecare data ne taie rasuflarea si ne face pielea de gaina, prin precizia si complexitatea figurilor pe care acea mana de piloti le executa cu acele pasari de metal de cateva sute de kilograme, ca si cand ar fi niste biete avioane de hartie.Cand se afla la mansa, privindu-le evolutia, ai crede ca sunt oameni lipsiti de griji, cu niste salarii fabuloase, care sa ii ajute a sta departe de lipsuri si probleme, dar nimic mai neadevarat. Singurul lucru care ii determina sa faca asta in continuare si sa-si doreasca a devini din ce in ce mai buni  (in momentul de fata fiind campioni europeni), este doar pasiunea pentru zbor.

Pilotii de acrobatie, sunt piloti, conducatori ai unor structuri, sunt oameni care se implica in rezolvarea multor alte probleme de ordin administrativ si organizatoric, ceea ce le ocupa destul de mult timp si energie, dar asta nu ii impiedica,  la urcarea in aeronava sa aiba zambetul pe buze, sa faca ceea ce stiu ei mai bine, cu aceeasi dorinta si pasiune ca la inceput.

Tot respectul pentru acesti oameni minunati, pentru multi dintre noi anonimi… auzim de ei doar la prezentarile in demonstratii aeriene. Din pacate, presa din Romania are alte prioritati, emisiuni facute cu si pentru oameni de o calitate indoielnica, pe cand campionii nostri stau in umbra. Da, stau si fac. Obtin  recorduri, fac antrenamente de care presa habar nu are. Pacat, ar fi un subiect captivant, din care s-ar putea afla mult mai multe despre acest domeniu incantator.

Felicitari lor, cu tot respectul….. JOS PALARIA .

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s